Politica de confidențialitate

1. INTRODUCERE

Tratăm cu seriozitate și responsabilitate confidențialitatea datelor cu caracter personal, iar securitatea acestora reprezintă o prioritate pentru noi.

De aceea, ne angajăm să respectăm noile reguli impuse de Regulamentul european nr. 2016/679 denumit „Regulamentul” (completat prin legea 190/2018) în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Prin intermediul prezentei politici îți explicăm ce date cu caracter personal prelucrăm, cum le colectăm, cum le folosim și, mai ales, cum îți protejăm aceste date.

De asemenea, te informăm și asupra drepturilor de care beneficiezi și te ghidăm cu privire la modalitatea de exercitare a acestora.


2.DESPRE NOI

SC Evoline Impex S.R.L este operator de date cu caracter personal înregistrat la Registrul General al Agenției Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal sub nr. 23250.

Sediul nostru sediul social în București, STRADA POET PANAIT CERNA, Nr.1, Bl. M52, Sc. 3, Et. 6, Ap. 84 (interfon 84), Sector 3, cod 030991, CUI RO14800313, J40/7221/2002.

Reprezentantul legal al societății este dl. EUGEN PĂTURAN și poate fi contactat la adresa STRADA POET PANAIT CERNA, Nr.1, Bl. M52, Sc. 3, Et. 6, Ap. 84 (interfon 84), Sector 3, cod 030991, București și la adresa de e-mail office@evolinesrl.ro.

Din punct de vedere al Regulamentului EU 679/2016, SC Evoline Impex SRL este operator de date cu caracter personal și are desemnată ca persoană responsabilă pe __________ ce poate fi contactată:

  • pe email la gdpr@pantofibata.ro.
  • prin poștă la adresa: STRADA POET PANAIT CERNA, Nr.1, Bl. M52, Sc. 3, Et. 6, Ap. 84 (interfon 84), Sector 3, cod 030991, București, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

3. CE DATE COLECTĂM ȘI CUM LE COLECTĂM

Utilizăm doar acele informații strict necesare și relevante pentru afacerea noastră și pentru nevoile tale de consumator și le colectăm prin intermediul site-ului nostru care este găzduit și administrat în România.

Intrăm în posesia datelor tale, în principal ca urmare a faptului ca tu optezi să ni le dezvălui în mod voluntar (prin plasarea de comenzi în magazinul nostru online și prin completarea formularului de contact) dar și prin captare automată, la momentul accesării paginii noastre, ca urmare a utilizării de tehnologie și programe informatice specifice.

Deși poți vizita site-ul nostru fără a fi nevoit să iți dezvălui identitatea, poți să ne furnizezi în mod direct, datele tale personale, atunci când folosești:

 

1. Formularul de comandă pentru a cumpăra produse/servicii de la noi.

Datele tale referitoare la nume și prenume, adresa (de livrare), cont IBAN (cerut numai în situația retururilor /schimbului de produse), e-mailul și telefonul, le folosim cu scopul de a-ți prelua și prelucra comanda și pentru a comunica cu tine în cazul intervenirii unor situații neprevăzute.

În situația în care nu ești de acord să ne dezvălui aceste informații solicitate, vom fi în imposibilitatea de a-ți onora comanda plasată pe site-ul nostru.

 

2. Formularul de contact al serviciului de relații clienții* în cadrul căruia completezi și ne comunici datele tale de identificare și de contact pentru a ne da posibilitatea să îți răspundem la solicitări.

* Disponibil pe pagina https://www.pantofibata.ro/contact/

Datele colectate:

  • nume și prenume;
  • e-mail;

Informații cu privire la drepturile tale referitoare la datele cu caracter personal colectate și prelucrate prin intermediul Site-ului și exercitarea acestora găsiți la secțiunea corespunzătoare din prezenta politică de confidențialitate.

 

Captarea automata de date se realezează prin intermediul:

I. Tehnologiei cookie; cookie reprezintă un fragment de informație transmisa din pagina web, salvată de browser pe hard diskul calculatorului tău și pe care noi o putem accesa ulterior. Acesta reține informații statistice necesare unei paginii web pentru a personaliza sesiunea de navigare (ex. prin afișarea unor imagini dinamice cu produse de interes) precum pagini web vizitate anterior, descărcările făcute, furnizorul de internet utilizat, țara de origine a vizitatorului site-ului.

Cele mai obișnuite cookie-uri sunt:

  • tehnice: ne sunt absolut necesare pentru a ne asigura de eficienta site-ului din perspectivă tehnică,
  • funcționale: memorează alegerile tale și ne ajuta să îmbunătățim experiența ta de shopping pe magazinul online https://www.pantofibata.ro/,
  • de performanță: ne ajută să măsurăm performanta site-ului utilizând informații despre modul în care vizitatorii navighează în site,
  • de redirecționare: ne ajută să plasam anunțuri publicitare în alte pagini web pe care le folosești,
  • plugin-uri de social media: pentru a ne conecta clienții la diferite canale social-media.

Colectăm și prelucrăm datele furnizate de tehnologia cookie doar dacă ne permiți acest lucru.

II. Fișierelor jurnal de servere web standard (loguri) care ne oferă informații statistice referitoare la numărul de vizitatori și ne permit să evaluam capacitatea tehnică a paginii noastre.

Prin intermediul acestora colectăm informații referitoare la adresa de IP și țara de proveniență, însă acestea nu sunt în măsura să te identifice în mod direct, ci să ne ofere date statistice în legătură cu traficul pe pagină.

 

Google Analytics

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiza web „Google Adwords/Analytics“ al societății Google Inc., în scop statistic.

Aceasta pagina de internet utilizează Google Analytics, un serviciu de analiza al web-ului pus la dispoziție de Google, Inc. („Google”), care la rândul sau, utilizează cookie-uri. Informația generată de cookie despre modul tău de utilizare al site-ului va fi transmis și stocat pe serverele Google din SUA.

În cazul în care anonimizarea adresei IP este activata, IP-ul tău va fi scurtat în spațiul statelor membre al Uniunii Europene sau a altor terți membrii ai Spațiului Economic European. Doar în cazuri excepționale, adresa IP întreaga va fi transmisă către un server Google în SUA și scurtată acolo. Anonimizarea IP este activata pentru acest site. Google va folosi această informație în numele operatorului acestui site pentru scopul evaluării utilizării tău a site-ului, va genera rapoarte despre activitatea pe site pentru operatori de pagini web și le va furniza și alte servicii legate de activitatea site-ului și utilizarea internetului.

Adresa IP pe care o transmite browserul tău nu va fi asociată cu alte date deținute de către Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setărilor adecvate ale browserului tău, însă în această situație s-ar putea să nu mai puteți utiliza toate funcționalitățile site-ului. Puteți, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descărcarea și instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul tău: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

 

Facebook pixel

Folosim Pixelul Facebook ca și instrument de analiza care să ne permită să măsurăm eficacitatea activităților publicitate. Folosim datele furnizate de pixel pentru a ne asigura ca reclamele noastre sunt afișate persoanelor potrivite și a beneficia de instrumentele de publicitate oferite de Facebook.

 

Pentru a fi de acord sau a-ți retrage acordul privind prelucrarea automata prin intermediul programelor sau tehnologiilor mai sus menționate, setează aceasta opțiune în cadrul mesajului de întâmpinare pe care îl primești la accesarea site-ului / efectuează setările adecvate în browserul tău. Pentru mai multe detalii accesează politica noastră de utilizare a cookie-urilor.

În cazul în care optezi să navighezi fără aceste tehnologii sau programe, unele funcțiuni sau caracteristici ale site-ului nu vor putea funcționa.

Dacă vei completa toate formularele postate în site și dacă accepți utilizarea integrala a programelor și tehnologiilor de captare automată, vom colecta următoarele date:

  • date de identitate: nume și prenume, numele companiei pe care o reprezinți
  • date de contact: adresa e-mail, telefon, eventual adresa contractare și facturare
  • date privind tranzacțiile comerciale: servicii și produse achiziționate de la noi, metoda de plată
  • date tehnice: date de conectare, inclusiv IP, sistemul și platforma de operare, identificare browser, locația, tehnologii folosite pe dispozitivele utilizate pentru accesarea site-ului
  • date de utilizare: a site-ului web, a produselor și serviciilor noastre,
  • date de marketing: preferințele tale de a primi informări de la noi sau de la terți

4. SCOPUL COLECTĂRII ȘI TEMEIUL JURIDIC

Colectăm informații ce conțin date personale sau tehnice în principal pentru:

 

1. A ne îndeplini obligațiile contractuale asumate fata de tine (prelucrarea comenzii inclusiv confirmare/anulare, facturare și expediere, retur/schimb de produse inclusiv rambursarea integrală sau parțială a contravalorii, asigurare servicii suport).

Temeiul colectării este unul legal și necesar încheierii unui contract între tine și compania noastră.


2. Îmbunătățirea serviciilor noastre și a experienței tale de cumpărături pe site–ul nostru.

Pentru a realiza aceasta activitate ne întemeiem pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale dar suntem atenți și la respectarea drepturilor și libertăților tale astfel încât îți oferim posibilitatea facila de dezabonare de la utilizarea programelor și tehnologiilor pe care le folosim în procesul de colectare și prelucrare date.


3. Marketing direct

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul tău prealabil. Poți să te răzgândești oricând accesând butonul de dezabonare din cadrul mesajelor pe care le primești de la noi.


4. Motive de securitate a infrastructurii noastre hardware și software.

Temeiul colectării și prelucrării în acest scop este atât unul legal, respectiv obligația de pază a bunurilor cat și unul bazat pe interesul nostru legitim de a ne proteja afacerea.

În măsura în care vom folosi informațiile deținute în alte scopuri decât cele mai sus declarate, îți vom solicita în mod expres consimțământul și îți vom explica de ce noi drepturi beneficiezi în această situație.


5. IMPOSIBILITATEA/REFUZUL DE A NE FURNIZA ANUMITE DATE PERSONALE

În situația în care nu ne furnizezi informațiile solicitate este foarte probabil să nu poți utiliza în parametrii normali site-ul nostru și, de asemenea, să nu putem accepta și prelucra solicitarea ta și să nu fim în măsura să îți furnizăm produsele sau serviciile de interes pentru tine.


6. UTILIZATORI

Datele tale sunt folosite de SC Evoline Impex SRL (Pantofi Bata) și nu vom distribui niciodată informațiile tale cu caracter personal unui terț în alte scopuri decât cele descrise în prezenta Politica.

Putem transmite informațiile tale cu caracter personal partenerilor noștri de încredere care sunt în măsura să ofere garanții în legătură cu securitatea și confidențialitatea datelor tale și care procesează datele doar în conformitate cu instrucțiunile noastre.

Partenerii noștri sunt în general terți prestatori de servicii cu care colaboram și care activează în domenii precum: servicii IT și mentenanță, găzduire baze de date intern și în cadrul UE, servicii de analiză comportamentala (Google Analytics, Facebook), contabilitate și fiscalitate, consultanță și asistență juridica, marketing, finanțare, publicitate, prelucrarea plătii, livrare sau alte servicii, autorități publice.

Pentru mai multe informații privind posibilitatea comunicării de date personale terților, consultați documentul de termeni și condiții.


7. LOCUL STOCĂRII

Atât pagina de internet cat și baza de date fizică și electronicp conținând informații cu caracter personal sunt găzduite/stocate pe servere securizate din România.

În măsura în care vom transfera anumite date cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeana sau în afara Uniunii, inclusiv în state cărora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal vom lua masuri pentru a vă proteja drepturile și interesele.

Transferurile vor fi protejate prin clauzele contractuale sau alte garanții precum schemele de certificare din care face parte și Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.


8. MĂSURI DE SECURITATE

Deși datele tale sunt colectate în mediul online, o parte din acestea sunt stocate inclusiv pe suport de hârtie (ex. facturi).

SC Evoline Impex SRL se preocupa în mod special și constant de implementarea unor măsuri eficiente de securitate de natură să protejeze datele tale cu caracter personal și să evite breșe de securitate atât în ceea ce privește informația stocata online cât și pe suport fizic.

Indiferent de modalitatea de stocare, datele tale sunt păstrate în medii sigure care beneficiază de măsuri de protecție la acces, utilizare, divulgare, modificare sau distrugere neautorizată.

De asemenea, am implementat măsuri speciale privind securitatea rețelei și a transferului de date, auditare și testare a infrastructurii, personal instruit, transfer de date în afara României realizat doar către entități ce pot asigura o protecție similară.


9. PERIOADA DE STOCARE

În cazul în care prelucrăm datele tale pentru executarea unor obligații precontractuale/contractuale vom stoca datele atât timp cât este necesar pentru executarea contractului și pentru o perioada ulterioară suplimentară.

În cazul în care prelucrăm datele tale în virtutea unei obligații legale sau în interes public vom stoca datele atât timp cat este necesar pentru respectarea obligațiilor legale sau atât timp cat interesul este calificat ca fiind de utilitate publică.

În cazul în care prelucrăm datele tale pentru protejarea intereselor noastre legitime de afaceri, vom stoca datele până când ne vei solicitam să ne oprim cu excepția cazului în care vom putea demonstra că motivul pentru care colectăm și stocăm este prioritar față de interesele, drepturile și libertățile tale.

Păstrăm conturile inactive ___ luni

Păstrăm comenzile eșuate (care s-au dorit a se plăti cu cardul, dar nu s-a confirmat plata) ___ zile

Păstrăm comenzile anulate ___ zile

Păstrăm comenzile finalizate ___ luni

Păstrăm datele preluate prin intermediul formularului de contact ___ luni.

În cazul în care prelucrăm datele tale în baza acordului tău expres, vom stoca datele până la momentul la care ne vei cere să ne oprim.


10. AUTOMATIZAREA PROCESULUI DECIZIONAL

SC Evoline Impex SRL nu folosește procese automatizate care pot genera efecte juridice care te privesc sau care te pot afecta într-o măsura semnificativă.

Poți cere oricând să nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dacă decizia respectivă produce efecte juridice cu privire la tine sau te afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Nu poți beneficia de acest drept de opțiune dacă decizia luată ca urmare a prelucrării automate a datelor ne este necesară pentru a încheia sau a executa un contract sau dacă este permisă prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile tale.

Dacă ne-ai oferit consimțământul tău cu privire la prelucrarea automată și apoi te răzgândești, îți poți retrage oricând acest consimțământ prin formularea unei cereri scrise pe care să ne-o comunici folosind datele menționate la rubrica de Contact din site.


11. DREPTURI

  1. Dreptul la informare – ai dreptul să știi dacă datele tale personale sunt procesate; ce date sunt colectate, de unde sunt obținute și de ce, de cine sunt prelucrate, pentru ce perioadă și dacă aceste date fac obiectul unei prelucrări automate de natură să producă efecte juridice sau să te afecteze în mod semnificativ.
  2. Dreptul de acces – ai dreptul de a accesa, în mod gratuit și la intervale de timp rezonabile, datele colectate de la tine/despre tine. Aceasta include dreptul tău de a solicita și de a obține o copie a datelor personale culese.
  3. Dreptul la actualizare/rectificare – ai dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor tale personale, care sunt inexacte sau incomplete.
  4. Dreptul de ștergere – în cazul în care ți-ai retras consimțământul acordat, te opui prelucrării datelor, prelucrarea nu este conformă cu prevederile Regulamentului sau nu mai este necesara pentru realizarea scopurilor în care datele au fost colectate și prelucrate, poți cere ca datele tale personale să fie șterse din înregistrările noastre.
  5. Dreptul de a restricționa procesarea – în cazul în care se aplica anumite condiții, ai dreptul să restricționezi procesarea datelor tale personale.
  6. Dreptul de opoziție – în anumite cazuri ai dreptul să te opui procesării datelor tale personale, de exemplu în cazul marketingului direct.
  7. Dreptul de opoziție în legătură cu prelucrarea automată – în situația în care datele tale cu caracter personal sunt supuse unei prelucrări automatizate, inclusiv crearea de profiluri, care poate produce efecte juridice sau va poate afecta într-o maniera semnificativa, ești îndreptățit să ne solicitați să excludem datele tale din orice proces decizional individual automatizat.
  8. Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul să obții datele tale personale într-un format adecvat sau, dacă este posibil prin transfer direct de la un procesator la altul.
  9. Dreptul de ajutor de la autoritatea de supraveghere – ai dreptul să soliciți ajutorul unei autorități de supraveghere și dreptul la alte cai de atac, cum ar fi solicitarea de despăgubiri.
  10. Dreptul de a retrage consimțământul – ai dreptul să îți retrage în orice moment consimțământul. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării dinainte de retragerea acestuia.
  11. Dreptul de a depune o plângere – dacă vrei să faci o sesizare în legătură cu modalitatea în care prelucrăm datele tale cu caracter personal, te invitam să ne contactezi:
  • prin e-mail la adresa gdpr@pantofibata.ro;
  • prin posta sau curier la adresa STRADA POET PANAIT CERNA, Nr.1, Bl. M52, Sc. 3, Et. 6, Ap. 84 (interfon 84), Sector 3, cod 030991, București, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

Te asigurăm ca toate sesizările și plângerile tale vor fi tratate cu seriozitate, profesionalism și deplină confidențialitate.

Dacă totuși ești nemulțumit de modalitatea în care am răspuns sesizărilor tale, te poți adresa autorităților ce dețin rol de control asupra activității noastre în materie de date cu caracter personal.

În România, această autoritate este reprezentata de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei informații de contact sunt:

  • Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
  • Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
  • E-mail: anspdcp@dataprotection.ro.